Välkommen Till Jasmine Doll´s Blogg - En Ragdoll Med 'Klös'!!! I Min Stamtavla Står Mitt Vackra Namn SE* Bussebo´s Hope Alia Född 8 April 2012

Alla inlägg under maj 2013

Av JasmineDoll - 29 maj 2013 06:06

Jaa, vad ska man säga??? Jasmine löper igenom p-pillren och går runt och är olycklig hela tiden. Vad göra? Jag ger nu henne 2 tabl/vecka, men det verkar inte tillräckligt. Skulle kanske fortsätta öka dosen tills hon slutar löpa, men det är ju farligt med p-piller. Normaldos är ju 1 tabl/vecka, och redan då är risken hög att det bildas juvertumörer, om jag då tredubblar dosen så kan man ju räkna ut riskerna ganska lätt. Så för hennes egen del så tror jag det blir bäst att hon kastreras i stället när det är på detta viset.


Jag kommer ju inte att para henne ännu på ett par år, om jag ens gör det. Det är väldigt dyrt att hålla på med uppfödning och man får räkna med att lägga ut ca: 16.000 kronor innan man får betalt för kullen via köpare (Om någon är intresserad) då det ska tas tester och man har kostnader för hanen man lånar. Sedan kanske komplikationer tillkommer hos de nyfödda, eller att mamman behöver akut hjälp och måste kejsarsnittas. Man kan även få sitta och stödmata allt från ingen till hela kullen, varannan timme dygnet runt under flera veckor.


Jasmine har blivit väldigt bitsk sedan jag satte henne på p-piller. Hon har fått ett jäkla humör och blir riktigt sur då man borstar och håller på med henne. Hon går runt och jamar hela tiden, letar något... låter allmänt olycklig. Hon är inte samma katt som innan hon sattes på p-piller och det ger ocskå en indikation om att kastrering är bättre.


Nej, nu väntar en underbar dag på jobbet! Jag älskar mina fina kollegor och alla härliga pensionärer. Blev även riktigt förvånad över min löneförhöjning och är nöjd med den. Jag tycker att så länge man kan betala räkningarna och det går jämt upp, så ska man vara nöjd med det man får i lön!!! Varför klaga och alltid ska ha mer??? Nej, man ska var glad och tacksam att man har ett jobb över huvudtaget, och kan betala hyran och maten. För tak över huvudet är viktigast. Sedan är inte lyxprylar, resor mm någonting som man behöver. Tänk på de som inte har NÅGONTING! De finns runt omkring dig även i detta land, du behöver bara gå till nästa port. Så, sluta gnälla och var nöjd med det du redan har!!!


/Kia

Av JasmineDoll - 22 maj 2013 15:18

Det blir ingen utställning i juni för Jasmine tyvärr. Jag trodde ju först att jag inte skulle få semester därför att samordnaren sa så, men peppar peppar...jag fick semester! Sen hade jag ju dubbelbokat! Svårt val? nej inte alls!


Då till nästa problem...de som följt bloggen vet säkert att jag går min utbildning till medium också. Nu är det samma helg som utställningen så då har jag valt bort utställningen. Utbildningen är i 4 steg och jag ska nu börja på steg 3. Det känns väldigt viktigt för mig att jag går på den, då jag utvecklas så mycket i allt. Det är mycket personlig utveckling och det är vad jag behöver.


Jag får kanske helt enkelt vänta med Jasmine´s utställningskarriär, och även då hennes parning blir senarelagd så klart. Vi får se hur det ser ut under 2014 och om intresset kvarstår då.


Utställningen är ju betald och klar för både lördag och söndag, så är det någon som ska till Märsta på utställningen och kan tänkas ta med och visa Jasmine vore jag evigt tacksam. I så fall preparerar jag henne klart, hon har även en helt ny uppsättning burskynke i blått. Förhoppningsvis skulle då även lillmatte Mariina kunna följa med, hon är självgående. Så är det någon som känner att de vill hjälpa till så att Jasmine kommer till utställningen så hör av er till mig. Hon kan ju nu förhoppningsvis börja plocka sina certifikat...


 


Av JasmineDoll - 11 maj 2013 18:17

Ja, nu har vi varit och kikat på Jasmine´s halvsyskon. Åh vilka underbart söta småtroll, de var ju så charmiga allihopa, men speciellt den lilla tuffa hanen...du vet vem jag menar Kerstin! Han smälte man för riktigt. Jag glömde till och med att fota kullen! Så betagen blev både jag och Mariina. Tack Kerstin och Stickan för att vi fick komma och titta på de små underverken.


Jag anmälde Jasmine till utställning en helg i juni, alltså båda dagarna. Betalat 700 kronor och får nu höra att jag inte kommer få beviljad semester då inga semestrar beviljas mellan juni-sept utöver ordinarie semesterledighet. Jag har semester de 3 sista veckorna i augusti i år. Alltså...jag kommer inte kunna delta!!! Fa´n vad besviken man blir alltså!     Nu, när jag vill försöka börja plocka certen inför championatet. Visst, det är bara en katt i varje klass som blir tilldelad cert och championat, men Jasmine är väldigt fin, och det är ju kul att vara med. Hur som helst...700 kronor är mycket pengar. Jag jobbar alla andra helger (varannan helg) och tar aldrig semester i tid och otid. De sa att jag skulle lämna in semesteransökan i alla fall, men fattar inte vikten av det???     Jaja...den är inlämnad och vi får väl se om de kanske kan lösa det på något vis, återstår att se. Men just nu ser det mörkt ut. Tyvärr jobbar jag ALLA helger det är utställning i Stockholm med omnejd under 2013.


Ett krav jag själv har inför parningen av Jasmine är, att ha ställt henne ett antal gånger för att få en bedömning av henne som vuxen också. Det är väldigt viktigt att veta, då det handlar om hur jag ska matcha hennes tillkommande på bästa sätt,   och för att få kattungar av den kvalité och storlek mm som jag önskar. Så, det ser ut som  parningsplanerna får vänta tills nästa år i alla fall. Ja, då har hon hunnit växa till sig ännu mer, kanske lika bra så. synd bara på pengarna...700 spänn!   


Jaja...man lär så länge man lever liksom!!!


Vid tangenterna i dag, är matte

/Kia



Av JasmineDoll - 9 maj 2013 11:27

 

Mjauuuu....

JasmineD här bland tangenterna...

Måste bara berätta att igår tog familjen mig till en doktor. Dom sa att det var en sk veterinärklinik. Södra Djursjukhuset heter det. Först fick jag väga mig och jag vägde 3 kg prick, inte dåligt tycker jag! Jag har ju lång tid att kvar att växa på, matte säger att en Ragdoll som jag inte är färdigvuxen föränn vid 3-5 års ålder. Matte tror att jag kan komma att väga 4-5 kg som

vuxen.


I väntrummet så träffade jag en liten hund, en Chihuahua som hade blivit biten i tungan av sin kompis. Blodet rann ner på hans fina långa vita päls, han var inte så glad.


Sedan efter en stund så kom en veterinär och ropade upp mitt namn. Jag fick gå in i ett litet rum och matte ställde mig på en brits som stod mitt i rummet. Veterinären klämde och kände på mig och kollade mina öron, ögon, tänder och så lyssnade hon på mitt lilla hjärta. Jag har också ett fint perfekt tandbett. Allt annat såg också bra ut sa hon. Doktorn hade en Helig Birma, men hon hade letat efter en Ragdoll, men just då hon skulle ha en så fanns det inga kullar.


Sedan tog hon fram en konstig sak med en nål i ena ändan... vad??? Jag hann ju inte ens blinka föränn hon stuckit nålen i nacken på mig! kan ni tänka er va??? EN NÅL I NACKEN!!! Men jag sa inte ett knyst trots allt, jag bara ryckte till lite. De sa att det var för mitt eget bästa, och att alla katter måste ta den årliga vaccinationen. Så nu är jag revaccinerad och klar! Hon var snäll den där vetten i alla fall och hon tyckte jag var såååå snygg!!!


Sedan frågade matte veterinären om det fanns någon som var specialist på HCM och njurröntgen inför min kommande avelskarriär så småningom. Hon berättade att det numera finns en specialist på Södra Djursjukhuset i Kungens Kurva som är nyutbildad och registrerad för att få utföra HCM/njur-scanning på katter, och att det kostade 1650 kronor. Så nu ska matte boka tid åt mig. HCM ska ju göras varje år tills jag är 3 år då HCM kan komma att synas senare. Men första gången ska man vara 1 år.


Jaja...nog om detta!

Idag ska min familj åka till min mamma och träffa mina småsyskon. JAG får däremot stanna hemma. Usch vad ego dom kan vara ibland. Hoppas dom tar lite foton i alla fall, så jag får se hur de ser ut nu. Men jag ska hitta på annat att göra jag...


Mjau!

  /JasmineD

Av JasmineDoll - 8 maj 2013 12:33

 

Mjau Mjau, JasmineD här!


Jag är jätteglad ska ni veta! Först får jag låna datorn av min snälla matte, och sedan fick jag följa med till djurbutiken  för att min familj skulle köpa en ny sele åt mig. Tycker verkligen om att åka bil nu, vilken frihet och så ser man ju så mycket nytt! Hundar av alla de slag och sedan en och annan katt också för den delen. Världen utanför mitt revir är ju vääääldigt stort!


Då jag gjorde entré till djurbutiken i Kungens Kurva så blev alla människor alldeles till sig då de fick syn på mig. Jag är ju faktiskt väldigt självsäker av mig, och går ute precis som jag gör hemma. Rädd...jag? varför skulle jag vara rädd? Nä jag är ingen rädd och osäker kisse! Jag är ju en kattprinsessa av högsta klass ju! ALLA skulle klappa och titta på mig..."fniss" och en tant tog till och med mig i famnen och blev alldeles salig av lycka! Nu skulle hon ha en Ragdoll! Matte sa att jag var ett gott föredöme för vår ras, och oj vad hon skröt om mig....


Vi hittade en rosa sele som egentligen är för en liten hund, men lillmatte sa att den såg skönast ut och den var ju jättefi också...rosa var den också. Det är den selen som jag har på mig.


Då vi gick upp en trappa såg vi klätterställningar. Matte pratade om att jag borde nog ha en som jag kunde sitta och ligga i. Jag har ju min "pinne" som jag klöser och kan sitta och spana på, men nu ville de ha en som jag kunde ligga på också.


Jag var ju inte sen att hänga på precis. Jag började prova...

 

Här provade jag ett klätterträd, men jag tyckte det var lite för trångt här inne, tänk då på att jag växer och blir större hela tiden. Vem vill fastna en vacker dag?

 

I den här hade nog någon annan katt varit...

Men, den här föll både mig och min familj i smaken, men tyvärr tar den för mycket plats i vårt hem. Jättesynd för den hade precis allt hörde jag min familj säga. Jaja...jag fick leta vidare...

 

Visade in familj denna. De gillade den på en gång. Här ligger jag i hängmattan! 

Så det var den här jag fick. Passade utmärkt till inredningen och lagom stor.

 

En liten närmare bild...

 

Bra span jag hade härifrån...

 

Den här korgen kom dom med för att de ville att jag skulle ha det extra mysigt...

 

Här myser jag riktigt! Älskade denna fina korg...och den var ju också rosa! 

 

Lite fler bilder...

   

Jag är så nöjd med dagen. Lillmatte sa att jag är dyr i drift! hahaha...säger jag bara....jag är ju en kattprinsessa ju, vad hade hon förväntat sig???

Matte sa att de är så kul att köpa saker till mig, för att jag verkligen visar att jag tycker om dom, och att jag "förstår" att dom är mina och att jag fått någonting nytt.


Nu ska jag tassa ut en stund!

Mjau

  /JasmineD


   

  

Av JasmineDoll - 5 maj 2013 21:08

Ja, nu är jag medlem och stödjer Djurambulansen Stockholm med 400 kr/år. Jag har även sökt jobb,som ambulanschaufför hos dom, och skall intervjuas nu på onsdag. Jätteskoj och spännande! Jag gör ju detta ideellt och kommer alltså inte att få någon lön, men lönen är ju att se och känna att man gjort skillnad för ett djur, en skillnad på liv och död ibland. Ambulansen tar även vilda djur och kör till veterinär. Känns bra att kunna få förmånen att hjälpa till att stödja så att ambulansen kan finnas här i Stockholm, för vi som har djur...,vi vet hur lätt en olycka händer, och även att ett djur kan bli allvarligt och akut sjuk. Då är det guld värt att Djurambulansen finns, eller hur? Så ni som har djur eller ni som bara vill hjälpa till, bli medlem på Djurambulansen Stockholm.


 


Ha en bra kväll

/Kia

Av JasmineDoll - 3 maj 2013 21:36

Hejsan, JasmineD här igen!


Ja, nu har matte laddat upp och redigerat alla bilder så att jag kan skriva lite... Tänka sig va? jag fick faktiskt lov att blogga själv ikväll. Tack matte! Igår när matte kom hem från jobbet så var det ju så vackert väder med sol och värme. Hon sa då att jag och lillmatte skulle följa med till skogen en stund. Skoj tyckte jag och satte mig för att få på mig selen. Jag fullkomligt älskar skogspromenader...!!!


Vi åkte bil till skogen i vanlig ordning. Jag tycker det är så skönt att åka bil, men då jag var mindre så har de berättat att jag grät mest hela tiden. Men man växer ju på sig...kan ju inte vara bebis för alltid heller! Jag förstår ju faktiskt inte varför min familj kallar mig bebis fortfarande??? Jag tror att det är för att jag är så otroligt söt och ser ut som en prinsessa, en kattprinsessa.


Tillbaka till skogen nu...

Här kommer lite bilder och så berättar jag...

 

Här har vi precis kommit till skogen och jag sitter och funderar på vad jag ska göra för något.

 

Jag frågade min familj och de tyckte att vi skulle gå vidare...

 

Så jag hoppade ner

 

Tittade på den vackra stora skogen

Sedan började jag sakta gå för att utforska stället

 

Jaa....ibland fick jag till och med vänta, människor är ju så krångliga och omständiga av sig tycker jag...

Men nu ska ni få se vad jag hittade på...

 

Jo, jag har klättrat upp i ett träd....nja....om sanningen ska fram så lyfte matte upp mig för att hon ville ta fina foton på mig ute i naturen och jag var ju inte sen att posera...Matte säger att jag är så fotogenisk och jag gillar faktiskt att bli fotad också.

 

Ja, lite läskigt var det i alla fall

 

Gick faktiskt bättre om jag inte tittade ner

  

 Här ville hon att jag skulle posera...vad det nu betyder??? men jag försökte så här...

 

Och så här...visst ser jag grym ut? det tyckte min familj...dom sa att jag såg ut som en vildkatta!

 

Sedan var det dags att ramla ner...precis efter att matte fotat mig så snurrade jag runt på stammen, och sedan ramlade jag ner...om jag gjorde illa mig? näää inte ett dugg, man är väl katt!

 

Ja, och sedan var det dags att åka hem. Vi var ute en hel timme och som vanligt så somnade jag i bilen. Matte såg idag att något hade bitit mig i örat. Det ser ut som ett fästingbett, men som tur är har matte varit förutseende och satt på mig Frontline som är ett medel för att få fästingar att bli rädda, och sticka i stället för att bita mig.


Ja, det var lite bilder från min andra skogspromenad. Idag köpte matte en "metallborr" som man sätter ner i marken och knyter fast en långlina eller liknade i. Tanken är tydligen att jag ska kunna gå mer fritt då vi är på en stor badplats eller i en stor gräsmatta, typ park. Jag fick även en helt ny och mjuk rosa sele. Men det bästa av allt... jag fick en ny och fin klösmöbel. Åh vad jag blev glad! Mer om detta och bilder i nästa inlägg, det kommer under morgondagen för nu får jag inte använda datorn längre...hmmm typiskt va? Jaja...hur som helst så önskar jag er alla

  en god natts sömn.


I morgon ska jag tydligen få åka till en badstrand och titta, kanske till havet.

Vi får även besök från släkt till lillmatte som inte har sett mig än, det ska bli intressant!


  /JasmineD vid pennan. En sk. Ragdoll med klös! Yeah!!!

                 Mjau! Mjau!



Av JasmineDoll - 1 maj 2013 22:49

 

Mjau, JasmineD här! Nu har jag snott mattes dator igen...men hon kommer snart tillbaka så det blr bara några ord ikväll. Jag har varit ute på skogspromenad i eftermiddag. Matte har laddat upp alla bilder hon tog på mig, men hon hinner inte skriva något då hon ska sova säger hon...jobbet ni vet! hahaha...HON ska INTE blogga här i morgon...för DET SKA JAG SJÄLV GÖRA!!! annars blir det inte gjort!


Visst är jag en riktig skogsprinsessa? I morgon får ni veta mer.


Nu säger jag bara...

 

//JasmineD

JasmineD är Tigerfadder

Klicka på bilden!  

Translation

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Hej! Jag heter SE* Bussebo´s Hope Alia, men kallas JasmineD, där D står för "Doll". Min färg är blåtabby mitted, dvs Rag a 0421. Här är jag 10.5 månader gammal. Utställd 1 ggr med EX 1 (exellent) som junior, och 1 ggr med EX 1 som vuxen.

 

Skriv I Gästboken

 

Stormatte Katarina (Kia)

 

 

 

Min lillmatte Mariina

 

    

Jag i Sörskogen

 

JasmineD 10 månader

 

   

JasmineD 8 månader

         

JasmineD 12 veckor

 

 

           

Senaste inläggen

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards